Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0
Dölj filter
Visa filter
·
79 produkter
Sortera genom:
 1. Pris 199 kr
  DOMYOS

  Pilatesring svart

  (24)
 2. Pris 89 kr
  CORENGTH

  HANDGRIP justerbar 8–40 kg

  (246)
 3. Pris 199 kr
  DOMYOS

  Hantlar 2-pack 2 kg - MARINBLÅ

  (249)
 4. Pris 149 kr
  DOMYOS

  HANTLAR 2-Pack 1,5 KG - vinröd

  (170)
 5. Pris 249 kr
  DOMYOS

  BALANSKUDDE VÄNDBAR SVART

  (41)
 6. Pris 399 kr
  DOMYOS

  HANTLAR 2-pack 5 kg - svart

  (241)
 7. Pris 69 kr
  DOMYOS

  Bollpump liten 0,9L 100 - Vit

  (167)

NÖDVÄNDIGA KLÄDER FÖR PILATES

Från kläder till tillbehör, vi delar med oss av alla hemligheter vi har kring Pilates för att du ska bli utrustad, oavsett vilken nivå du ligger på. Om du är relativt ny inom Pilates eller till gruppträningar generellt så kan du kanske känna dig lite vilsen de första gångerna du tränar. Men oroa dig inte, alla måste börja någonstans och det är en av de mest individanpassade träningsformer och utgår ifrån varje individs förutsättningar, till skillnad från många hårdhänta sporter som kräver en viss nivå av fysisk form från början. Nybörjare, erfarna och experter är alltid lika välkomna.

Om du har hittat pilatespass som du tycker om så är den naturliga början att hitta rätt kläder.

Lyckligtvis så är det här en träningsform där bekvämlighet och flexibilitet är en prioritet, till skillnad från i sporter som rugby där man har tunga skydd på sig. Det är väldigt vanligt att man har anpassade kläder utefter sina former, till exempel genom att ha tights. Huvudanledningen till att man inte brukar ha lösa kläder på sig är för att instruktören ska kunna se hur ens leder och hållning är anpassad för övningarna så att de kan utföras på ett säkert och effektivt sätt. De vanligaste kläderna man brukar ha på sig som man är t shirts med sköna shorts eller träningsbyxor och kvinnor brukar ha tights, men det varierar berorende på smak och trender.

TILLBEHÖR FÖR PILATES

Precis som på Yoga så är Yogamattan en av de viktigaste tillbehören inom pilates. Du kommer att behöva en matta som är längre än dig själv och den behöver ge det tillräckligt mycket vaddering så att det inte blir obekvämt att utföra vissa övningar på ett hårt golv. Ingen gillar mattor som luktar illa så ha gärna en sprayburk som håller mattan ren och fräsch. De flesta gymmen och hälsocentraler som erbjuder pilatesklasser lånar i regel ut yogamattor, men om du redan har en egen matta eller om du inte vill ligga på en matta som aldrig har rengjorts och som massor av människor har tränat på, så bör du ta med din egna.

Ett annat viktigt redskap är en softball som möjliggör många övningar som är speciellt anpassade för de som har besvär med lederna och för det som vill utföra mjuka rörelser. Många moderna gym har softballs bland sin gymutrustning för att möjliggöra mjuka övningar, både för töjning och för intensiv träning.

Pilatesmattor, Träningsband, pilatesringar och tjockare träningsmattor är klassiska tillbehör som hjälper din träning avsevärt. De här redskapen brukar dock oftast bara vara nödvändiga om om du vill bygga ut ditt hemmagym och så är de här tillbehören en bra investering. Annars har de flesta instruktörerna de redskap som behövs under pilatesklasser.