Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0
Dölj filter
Visa filter
·
146 produkter
Sortera genom:
Efter färg
 • SVART
 • BLÅ
 • GRÅ
 • VIT
 • RÖD
 • TURKOS
 • LILA
 • ROSA
 • OCKRA
 1. 299 kr
  Pris 239 kr
  -20%
  INOVIK

  Tights längdskidåkning varm XC S 100 Dam

  (6)
 2. 499 kr
  Pris 299 kr
  -40%
  SWIX

  Underställströja rund hals SWIX Herr grå

 3. 799 kr
  Pris 599 kr
  -25%
  INOVIK

  Skidstav längdskidåkning - XC S POLE 550 - Vuxen

 4. 129 kr
  Pris 99 kr
  -23%
  INOVIK

  Mössa längdskidåkning XC S BEANIE 900 Vuxen svart

  (1)

Längdskidåkningen uppkom först i de skandinaviska länderna under forntiden, och är den allra äldsta formen av skidåkning. Det är fortfarande en populär vintersport i Sverige och som lätt går att anpassa efter alla nivåer, vuxna och barn! Du kan ge dig ut på kortare turer i lugnt tempo eller åka intensivt, välja upplogade spår på skidorter eller svårare terränger i naturen med höjdskillnader.

När man ger sig ut i naturen på sina skidor får man dels en rejäl dos frisk luft samt träning för hela kroppen. Det är en utmärkt sport för att träna kondition och stärka sin kardiovaskulära kapacitet, lika effektiv som löpning, men skonsammare för lederna eftersom man glider fram på snön. Det är en komplett träningsform för att stärka armar, ben, rygg, mage och rumpa. När man åker längdskidor minskar stress och oroskänslor. Fördelarna är alltså inte bara fysiska men även psykiska eftersom man blir på bättre humör!

Det är en vintersport som passar för både unga och gamla, eftersom man åker i sin takt anpassad till nivå och ålder. Barn från 4 år kan börja åka med en klassisk teknik som liknar gång. När barnen är ungefär 8 år kan de börja prova på fri teknik eller skate som kräver mer koordination. I vuxen ålder kan alla åka längdskidor, oavsett nivå och träningsvana; få en naturupplevelse, andas frisk luft, stärka musklerna, förbättra sin kondition och prova på något nytt!

Man måste regelbundet sköta om sin utrustning. För detta behöver du några viktiga redskap: vallaväck, skidskruvstäd, valla, borste, sickel, förvaringsfodral. Ta hand om dina skidor så de håller länge och har bra glid. Letar du efter utrustning till längdskidåkning? Decathlon har ett brett sortiment med tekniska produkter så du kan välja rätt utrustning för att åka klassisk längdskidåkning eller längdskidåkning - skate, i färdiga spår, cruising eller backcountry ute i naturen. För dig som vill fortsätta åka när snön smält har vi även rullskidor.