Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0

Kolla in vårt utbud av skidjackor som passar din disciplin: alpin skidåkning, freeride skidåkning, snowboarding... Oavsett om det är vanlig, smal eller lös passform, är valet ditt. För att komplettera outfiten kan du kombinera skidjackan med några skidbyxor.

Dölj filter
Visa filter
·
84 produkter
Sortera genom:
  1. Pris 2 499 kr
    WEDZE

    Skidjacka - 500 - Dam Marinblå

    (2)
  2. 1 199 kr
    Pris 999 kr
    -16%
    WEDZE

    SKIDJACKA VARM 500 DAM BLÅ

  3. 1 199 kr
    Pris 899 kr
    -25%
    WEDZE

    Skidjacka varm 500 Herr svart

    (2)
  4. 549 kr
    Pris 449 kr
    -18%
    WEDZE

    SKIDJACKA VARM VATTENTÄT - 500 - JUNIOR mönstrad

    (1)
  5. 349 kr
    Pris 249 kr
    -28%
    WEDZE

    Vinterjacka - 500 WARM LUGIKLIP - Baby lila/rosa

    (1)
  6. 1 199 kr
    Pris 899 kr
    -25%
    WEDZE

    SKIDJACKA VARM 500 DAM RÖD

  7. Pris 1 199 kr
    WEDZE

    Skidjacka varm - 500 - Herr kaki

    (2)
  8. 549 kr
    Pris 399 kr
    -27%
    DREAMSCAPE

    Snowboardjacka lätt - SNB 100 - herr grå

  9. 1 199 kr
    Pris 899 kr
    -25%
    WEDZE

    Skidjacka varm - 500 - Herr Gul

    (2)
  10. 849 kr
    Pris 699 kr
    -17%
    DREAMSCAPE

    SNOWBOARDJACKA HALVT BLIXTLÅS (ANORAK) 100 - DAM KAKI

En vinterjacka eller skidjacka är basplagget för att kunna vintersporta. Till att börja med måste den hålla dig varm i minusgrader. Oavsett om det är en vuxenmodell eller juniorjacka måste den ha en varm vaddering eller dunstoppning som klarar av att isolera mot kylan. Andra funktionen: vattentäthet. Alla våra skidjackor är vattentäta för att förhindra att fukt tränger igenom. Vissa skid- och snowboardjackor har högre vattentäthet än andra, t.ex. de som är designade för off pist. Rätt modell för skidåkning, snowboarding eller i pulkabacken; oavsett vintersport så ska skidjackan ge bra rörelsefrihet så man kan utöva aktiviteten utan problem. Av samma anledning måste materialet andas så att svetten avvisas från kroppen så man håller sig torr och inte blir kall.

En skidjacka är varm, vattentät, andas och ger bra rörelsefrihet. Men den är även försedd med flera smarta funktioner som underlättar skidåkningen. Alla modeller har en liftkortsficka, oftast på jackans vänstra ärm. Den har även en ficka för skidglasögonen som är fodrad med ett material som rengör linserna. För att reglera kroppstemperaturen kan det finnas ventileringar i armhålorna; de är stängda när du vilar i liften och öppna när du åker. Jackan kan även ha en löstagbar huva. Vissa modeller har ett snölås vid midjan för att förhindra insläpp av kall luft. Snölåset kan öppnas och stängas utefter behov. Jackor som är designade för freeride kan vara utrustade med RECCO-system, som underlättar sökning och räddningsoperationer vid lavinolyckor.

Om du vill få ut det bästa av dagen i skidbacken ska du klä dig enligt 3-lagersprincipen. Det håller kroppen varm och för bort svett.

Det första lagret är underställ. Det bärs direkt mot huden och ska hålla dig varm och föra bort svett mot utsidan, Det andra lagret kan vara en fleecetröja eller en innerjacka. Det ska vara värmeisolerande samt föra svetten från det första lagret utåt mot det sista lagret. Det tredje och sista lagret är den viktiga skidjackan. I ett material som andas och för svetten utåt, samt är vattentätt och framförallt skyddar mot snö, vind och regn.

Du behöver förstås ett par skidbyxor. Du måste även skydda huvud, händer och fötter med rätt tekniska plagg, annars kommer du frysa, oavsett rätt skidkläder. Bär varma skidstrumpor och ett par skidhandskar och vantar. Att bära skidhjälm är ett måste för att skydda mot krockar och fall. Ett par skidglasögon skyddar dina ögon mot UV-ljus och ljusreflexer från snön.