Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0
Hide filters
Show filters
32 produkter
Sortera genom:

YOGATILLBEHÖR DU INTE FÅR MISSA

Utifrån så ser yoga ut som ett omöjligt trick där man gör sin kropp omöjligt vig efter ett fåtal pass. Men de som har har övat yoga i flera år fet att yoga är mer en livsstil där kroppen och sinnena lever i harmoni.

Här kommer en kort lista på de vanligaste tillbehören som du kommer att stöta på när du börjar träna yoga och vad du bör tänka på innan du bestämmer dig för att köpa dem.

YOGAFILT

Vid avslappningsövningar kan det vara bra att ha något som är lite bekvämare att ligga på än en yogamatta som i regel känns lite plastig för att man ska kunna ha mer grepp vid olika ställningar. Filten är till för att göra passen mer bekväma för att skydda dina leder. Du kan skydda dina anklar och knän när du har den som kudde i vissa positioner (hunden, diamanten, katten mm.).

Dessutom används filtarna ofta vid positioner som Sarvabgasana och för att skydda nedre delen av magen eller för att ha den om sig under Savasana.

YOGABLOCK

Ett av de absolut vanligaste redskapen inom yoga är yogablocket. Speciellt när man är nybörjare så kan det vara bra att hålla i något då man provar på nya positioner. De här blocken används för att göra svåra positioner enklare att klara att hålla under en längre period. Oavsett svårighetsgraden på positionen så är balans och fokus en av de viktigaste delarna som man kan behöva hjälp med när man tränar vilket är det man använder det här yoga-redskapet till.

Yogablock hjälper dig att fördjupa din flexibilitet och underlättar svåra positioner som du inte är redo att utföra än.

YOGAMATTOR

Det går inte att prata om yogatillbehör utan att nämna yogamattor. Våra yogamattor är gjorda för att kunna hjälpa atleter att ha ett bra grepp när de gör olika yoga-poseringar. Du kan välja mattor som är 1,5 mm, 4 mm eller 8 mm tjocka. Ju tjockare matta, desto mer vaddering och mindre hårt känns det när man sätter till exempel knäna i golvet.

De tjocka mattorna är lite tyngre men gör att man kan ha dem på betonggolv eller utomhus utan att behöva känna sig obekväm pga hårt underlag eller ojämn mark.

Tänk på hur mycket plats du har för din yogamatta, hur mycket stabilitet du behöver (man förlorar lite stabilitet om mattan är för tjock. Om du har långt att gå till yogasalen eller om du helt enkelt inte vill bära runt på en tyngre matta och har inte något emot en tunnare matta så bör du köpa en tunnare matta.

YOGAHANDDUK

Handduken är viktig om du använder en äldre yogamatta eller en yogamatta som är av sämre kvalité. Om det kommer mycket svett på mattan så måste man ha något som man kan torka av det med. Våra yogahanddukar är hygieniska och har halkskydd så att du kan använda dem som yogamattor om du glömde din yogamatta hemma.