Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0

Här hittar du snowboards i olika former beroende på vilken körstil du har. Gillar du att köra All Mountain eller Freestyle? Ta en närmare titt på hela vårt sortiment!

Hide filters
Show filters
11 produkter
Sortera genom:

HUR VÄLJER MAN EN SNOWBOARD?

Freestyle eller all mountain? Styv eller flexibel? Twin tip eller directional? Vilken storlek?

Att välja rätt snowboard kräver lite teknisk förståelse, så tyvärr räcker det inte med att välja en som “ser cool ut”. Du måste ha lite förförståelse kring din körstil också. Läs vidare för att få reda på mer om hur man väljer en snowboard som passar dig och ditt sätt att åka.

ANVÄNDNING

FREESTYLE

Freestyle innebär att du åker runt i snöparker och provar gupp och rotationer. En freestyle-snowboard är en twin tip bräda, vilket innebär att båda ändarna är symmetriska och pekar uppåt. Freestyle brädor är väldigt mångsidiga och enkla att manövrera.

ALL MOUNTAIN

Om du är mer intresserad av att göra snygga svängar och kunna ha mer grepp när du åker ner för pisterna samtidigt som du har en känsla av att du flyter på snön så är All Mountain eller directional-brädan du bör välja.

Det innebär främs att brädan är formad lite annorlunda, den främre delen är spetsig och den bakre är mer avrundad. Utöver det så är bindningarna flyttade från mitten av brädan vilket ger mer stabilitet, manövrering och grepp vid högre hastigheter. Du kan själv ändra dina bindningar och hur långt ifrån varandra de ska vara placerade, men vi rekommenderar att du pratar med en expert först eller tittar på intruktionsvideor på nätet innan du gör det själv.

DIN NIVÅ

NYBÖRJARE OCH MEDEL

Åker du mest på gröna och röda backar och hoppar ibland på mindre hopp som har en platt landning? Om du kollar på vårt utbud så bör du hålla utkik efter de brädorna som har mer flexibilitet.

ERFAREN

Vill du kunna göra snabba svängar, 180 graders roteringar, åka på hård snö och på svarta pister? Då behöver du en snowboard som har medel-flexibilitet med hög stabilitet och manövrering.

EXPERT

Om du vill kunna åka på alla sorters snö och terränger så behöver du en hård bräda som klarar av en kombination av hastighet, kontroll, stil, och som är enkel att manövrera.

STORLEK

FÖR FREESTYLE

Håll din bräda vertikalt framför dig. Toppen av brädan bör befinna sig mellan dina axlar och din haka. Ju kortare brädan är, desto enklare är det att utföra rotationer och trick med den. Ju längre brädan är, desto mer stabilitet har du vid höga hastigheter och vid landning av hopp. Det sistnämnda är mer rekommenderat för brädor som är ganska tunga för sin höjd.

FÖR ALL MOUNTAIN

Återigen så bör du placera brädan vertikalt framför dig. Brädans övre spets bör befinna sig mellan dina axlar och din haka. Välj en kortare bräda om du är ganska lätt för din höjd. Välj en längre om du vill ha mer stabilitet vid högre höjder.

STORLEK PÅ SNOWBOARDEN, SNOWBOARDSKORNA OCH SNOWBOARDVÄSKAN

Kom ihåg att om din skostorlek är 44 eller större så bör du välja en lite bredare bräda så att dina skor inte rör backen när du svänger vilket kan göra att du förlorar kontroll. Om du har en bräda som är tillräckligt bred för dina snowboardboots så behöver du bara välja det som är bekvämast för dig.

Glöm inte att kolla om dina snowboardskor och din snowboard kommer lätt in i snowboardväskan och fodralet för skidpjäxorna.