Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0
  • Sportdryckspulver ISO citron 480 g
  • Sportdryckspulver ISO citron 480 g
  • Sportdryckspulver ISO citron 480 g
Sportdryckspulver ISO citron 480 g
DECATHLON
965859

Sportdryckspulver ISO citron 480 g

179 kr
Unit price 373 kr/Kg
  • Sportdryckspulver ISO citron 480 g
  • Sportdryckspulver ISO citron 480 g
  • Sportdryckspulver ISO citron 480 g
Sportdryckspulver ISO citron 480 g
Sportdryckspulver ISO citron 480 g
Storlek :
Ej i lager

ISO-pulvret blandas ut till en sportdryck som hjälper dig att återställa vätskebalansen under träningsrundor och lopp som varar kortare än 3 timmar.

FÖRDELAR

Energitillskott

Energitillskott

144 kcal/dos.
Uthållighetsprestation

Uthållighetsprestation

Tack vare blandningen av kolhydrater och elektrolyter (natrium)
Antioxidant

Antioxidant

Vitamin C hjälper till att skydda cellerna mot oxydativ stress.
Bidrar till energiomsättningen

Bidrar till energiomsättningen

Vitamin C bidrar till en god energi.

TEKNISK INFORMATION

EN HELT NY SAMMANSÄTTNING ... EKOLOGISK!

– Syftet var att inte kopiera den befintliga ISO. Vi började från grunden och har tagit fram en så enhetlig produkt som möjligt!, förklarar Mathilde, produktingenjör. Därför är vårt ISO-pulver, som tagits fram i Bretagne, certifierat ekologiskt enligt Ecocert®-märkningen för alla sina tillverkningssteg
För ingredienser har vi valt att satsa på betsocker från Tyskland och Frankrike, eftersom de franska fälten helt nyligen gått igenom sin övergång till ekologisk odling (det krävs 3 år)!

VARFÖR TA ETT EKOLOGISKT ISOTONISKT PULVER UNDER ANSTRÄNGNINGEN?

En dryck kallas ”isotonisk” när den innehåller samma halt kolhydrater, natrium och vatten som blodet i kroppen. Genom att den är isotonisk tar kroppen därför lättare upp vattnet och återfår sin vätskebalans. Så det är lätt att förstå varför det är intressant för idrottare som utför ansträngningar som varar mindre än tre timmar * att tillsätta ett pulver som är isotoniskt – och ekologiskt! – i sin vattenflaska.

* För längre pass än tre timmar passar ISO+ bäst.

NÄR OCH HUR TAR MAN DET EKOLOGISKA ISO-PULVRET?

Det ekologiska ISO-pulvret späds i en vattenflaska med 500 ml vatten. Vi rekommenderar att man dricker en flaska per timmes ansträngning, vilket ungefär betyder en munfull i kvarten. Men var och en bör anpassa sitt återställande av vätskebalansen efter sina behov och sin temperatur.
I påsen hittar du även 480 g ISO-pulver, eller tolv doser.

ISO, ISO+ OCH EKOLOGISK ISO: VAD ÄR DET SOM SKILJER?

Medan ISO och ekologisk ISO passar för kortare ansträngningar än 3 timmar, är ISO+, som innehåller mer näringsämnen, lämplig för längre ansträngningar än 3 timmar.
I motsats till vanligt ISO-pulver kan ekologiskt ISO-pulver inte ha tillsatta vitaminer och mineraler. Men ingen panik, vi har kunnat kompensera för det: vi förklarar hur alldeles strax.
Slutligen, eftersom ISO+ innehåller ännu mer vitaminer och mineraler än ISO, vore det inte logiskt att framställa en ekologisk version av den.

Vitaminer, då?

För att ge vårt ekologiska ISO-pulver egenskaper som motverkar oxidering (och minskar muskeltrötthet) ville vi till en början berika det med C-vitamin. Men det räknas som en tillsats, och eftersom tillsatser inte tillåts i ekoprodukter var vi tvungna att hitta en annan, lika effektiv lösning.
Det är här acerola kommer in i bilden: acerolaträdets små frukter är fulla av C-vitamin, och tack vare dem kunde vi ändå ge produkten de egenskaper vi ville ha!

Vad gör alla dessa ingredienser?

– Betsocker för att tillföra kolhydrater med hög halt av sockerarter.
– Dextros för att tillföra kolhydrater med hög halt av sockerarter.
– Maltodextrin för att tillföra kolhydrater med låg halt av sockerarter.
– Citronextrakt för ... citronsmaken!
– Citronsyra för att balansera det söta.
– Salt för att göra det mer isotoniskt och för att delvis kompensera för mineralförlusterna i samband med träning.
– Och slutligen acerolaextrakt, som är vår favoritkälla för naturligt C-vitamin!

NUTRITIONAL INFORMATION

nutritional information

Näringsinnehåll: 100 g | 38 g (= 1 dos) Energi: 1588 kJ - 380 kcal | 602 kJ - 144 kcal Fett: 0 g | 0 g varav mättat fett: 0 g | 0 g Kolhydrater: 95 g | 36 g varav sockerarter: 77 g | 29 g Protein: 0 g | 0 g Salt: 1,87 g | 0,71 g Vitamin C: 50 mg (62 %)* | 19,0 mg (24 %)* Natrium: 748 mg | 284 mg *% av dagligt referensintag

Tips for storage and maintenance

Storage tips

Vårt ekologiska pulver för sportdryck bör förvaras torrt och mörkt.

TESTS AND WARRANTY

Test product

Detta ekologiska ISO-pulver har testats av 48 idrottare under realistiska förhållanden med uthållighetsträning – och de allra flesta gillade det! – Vi talade inte om för våra försökspersoner att pulvret var ekologiskt ... Och vi har aldrig fått sådana resultat! Vi är överförtjusta, säger Mathilde, produktingenjör, entusiastiskt.

Warranty

2 Years

Agree by

Vårt ekologiska ISO-pulver fick godkänt av alla 48 försökspersoner, både vana utövare och nybörjare inom landsvägscykling, stigcykling, triathlon, traillöpning och andra sporter.

Videor